M&W Particular zamówiłem dziś, spróbuję też Jaxons SP. Napisałem też do SnuffSpirita, czy jest możliwość sprowadzenia 25g puszek Toque original, chętnie bym został przy tej tabace jako codziennej, niestety z Toque jest problem w PL. Zastanawiałem się nad J&H SP no1 ale zrezygnowałem bo w pamięci miałem aromat z małego pudełka, który był nijaki - może kiedyś spróbuję przy nadmiarze gotówki.
Poki co zdrówko z Toque Original.
Update:
Poszło w nos - Mullins&Westley Ltd Particular snuff - smaczna tabaka, z ciekawą nutą w tle, ładnym zmieleniem i wilgotnością, ale po pierwsze primo: przypomniałem sobie, czemu nie kupuję tabak WoS - przez wybitnie c...ą puszkę i początkowy zasyp, dzięki czemu sporo z tej górki na starcie znalazło się na mnie, biurku i spodniach - nie otwierałem, chciałem tylko odpowiednio rozmieścić ją wewnątrz, ale wieczko jest bardzo luźne, czego nie zauważyłem. Po drugie primo, aromat mimo, że dobry, utrzymuje się w nosie sekundę... Pierwsze wrażenie strasznie kiepskie - jak na tabakę za 38pln, to dość zwyczajna tabaka - smaczna, owszem, ale żadnego zachwytu lub zaskoczenia nie ma, chyba, że ceną, bo ograniczona dostępność nie świadczy wcale o niesamowitości aromatu. Kupię w przyszłym miesiącu Mature Crumbled jeśli jeszcze będzie tak dla porównania i sprawdzenia innego produktu tej marki, ale poza tym nie sądzę, bym miał kiedykolwiek jeszcze wydać na tabakę w tej ilości niemal 40zł.
Drugą tabaką, na którą się skusiłem, to Jaxons SP Premium i tu też lekki zawód, choć mniejszy. Znany z SG skórzany tytoń, z lekkim smrodkiem, który znam już z jakiejś tabaki SG, tylko jeszcze nie doszedłem z której. Ogólnie, prosta, smaczna i lekka, ale też cena podbita tylko przez markę - nie dużo, ale zawsze. Również jestem przekonany, że to był jednorazowy zakup.
Poszukuję więc SP idealnego, z bergamotką, cytrusami, średniej mocy, w min 20g opakowaniu, najlepiej identyczne jak Toque Original, które jest przepyszne, ale praktycznie niedostępne...
P.S.
Właśnie odkryłem skąd znam aromat Jaxons SP Premium :) Toż to nic innego jak Viking Blonde -_-