Operacja ,,Blackberry"
Arkady Wrocławskie, 17:47, 30 stycznia 2012.
Arkady Wrocławskie. Po zakupie Red Bulla zmierzam do toalet za potrzebą. Lecz nagle patrzę - sklep z tytoniem. Przez mój umysł szybko przebiega myśl ,,a nuż mają tam tabakę...?". No, co mi zaszkodzi zerknąć. Oglądając fajki, tytonie i bletki, natrafiłem wzorkiem na znajome mi tylko z tej strony opakowanie - zauważyłem cały stosik tabak Paula Gotarda.
Mój wzrok od razu padł na napis ,,Blackberry". ,,Zaraz, blackberry to było... Czarna porzeczka!". Serce zaczyna mi szybciej bić, podniecenie powoli zaczęło przejmować mój umysł. Jednak po chwili zdołałem jakoś poskromić moje łakomstwo i z wystudiowanym spokojem począłem oglądać inne, aby nie żałować zakupu gdyż niestety z funduszem na wyrobu tytoniowe u mnie krucho. Ale po chwili było już pewne, że olewając Irish Cream i inne, swą przygodę z Paulem rozpocznę od tego szlachetnego wyrobu. Szybko nabywając go nie mogłem się doczekać pierwszego zażycia.
Zaciszny kąt Arkad, 17:52, 30 stycznia 2012.
Wyjmuje z kieszeni cudo o nazwie ,,Blackberry". Ciepły kubek herbaty ogrzewa moje dłonie. Otwieram opakowanie. Mniejsze niż w Radfordzie jednak ma identyczny patent do otwierania. Strzelam w myślach że to 10 gram i sypie. Piękna, mocno brązowa, wilgotna z mocno wyczuwalnym aromatem porzeczek tabaczka. ,,Taak...!" - pomyślałem po czym zażyłem ten specyfik.
Pierwsze moje uczucie to piękny, lekko kwaśny smaczek, taki jaki mają dorodne porzeczki. Intensywny, a jednak nie narzucający się aromat. O niebo lepsza od Alpiny Poeshla, swoją drogą. O dziwo, nie wyczułem w niej mentolu. Zdziwiłem się lekko, przyzwyczajony do Poeshlowskich klimatów. Ale to, był dla mnie kawałek nieba... Ma ukochana tabaka, tak myślę...
Podsumowując, uważam iż to wielki sukces Gotarda, za który możemy być mu wdzięczni. Myślę również że ta tabaka wielu zasmakuje, niektórym mniej innym bardziej ale podejdzie wszystkim. Szczerze polecam!
Mój kącik, Wrocław, 30 stycznia 2012.
Styczeń 30, 2012
Styczeń 30, 2012
Styczeń 30, 2012
Styczeń 30, 2012
Styczeń 30, 2012
Styczeń 30, 2012
Styczeń 30, 2012